Top 10 operatori health & fitness din Europa.

Furnizor de servicii sportive, wellness si recreative.

Top 10 operatori health & fitness din Europa.

Noul raport dat publicitatii la mijlocul lunii Martie prezinta situatia actuala a principaliilor operatori de fitness din Europa . Impreuna , cele 10 companii prezente in top , detin aproximativ 5,8 milioane de clienti reprezentand o crestere de 400.000 de membri , comparativ cu anul precedent .

Pe locul I se situeaza la fel ca si anul trecut compania germana McFit cu peste 1.200.000 membri care fac sport in salile detinute de McFit in Germania , Austria , Polonia , Spania si Italia. De notat faptul ca in 2014 , compania a achizitionat lantul de sali HappyFit din Italia , devenind astfel lider de piata pe segmentul “low-cost” si in peninsula.

top10fitnesseurope

Numarul mare de achizitii in 2014 si primele evolutii ale noului an ,confirma inca odata tendintele majore din anii anteriori . Interesul investitorilor este din ce in ce mai mare pentru industria de fitness , unul din cele mai recente exemple fiind intrarea AFINUM in actionariatul companiei elvetiene MeridianSpa .

Si in Romania am avut parte de o tranzactie de tip MBO ( Management Buyout) in care echipa de management a WorldClass Romania sustinuta de Resource Partners a achizitionat un pachet de actiuni de la fondul de investitii norvegian NorgesInvestor. In momentul de fata WorldClass detine 12 cluburi de fitness in Romania dorind ca pana in 2017 sa ajunga la 33 cluburi pe piata locala. Printre orasele vizate se afla Brasov (deschidere preconizata la finalul acestui an) , Constanta sau Iasi , singurele orase unde reteaua este prezenta in afara capitalei fiind Timisoara si Cluj-Napoca.

Sursa: edelhelfer report “Leading Operators – Fitness in Europe”

Casira Fitness Solutions

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *